Wednesday, January 20, 2021
Travel

All roads lead to Rome..

(Swip rechts om meer foto’s te zien)

Na twee uurtjes vliegen zet je je voeten al snel op deze prachtige Romeinse grond.
Italië  is het land van de rijke cultuur, geschiedenis, het heerlijke eten, het temperament van de bevolking, mode en de liefde voor mooie dingen.

Ik zal jullie vertellen hoe je op 4 dagen tijd Rome volledig kan bezichtigen.

Eerst en vooral is de beste reistijd om Rome te bezoeken vanaf  april t/m juni, september en oktober, omdat het er in de zomermaanden veel te warm is om in de stad rond te lopen en in augustus hebben de Italianen vrij. Een tripje naar Rome kan je best plannen voor zo’n 3 tot 4 dagen. 3 dagen is al voldoende, maar de vierde dag kan je zien als een extra.

Rome tours..

Er zijn verschillende mogelijkheden om Rome te bezichtigen.. je kan met de metro en de bussen alles heel makkelijk bereiken en met de ‘Roma Pass’ kan je goedkoop 2 tot 3 dagen gebruik maken van alle bussen en trams. Je kan ook ‘de hop-on-hop off bus’ nemen, dan kan je  zo vaak in en uit de bus als je wilt en ontdekt je de mooiste bezienswaardigheden van Rome met een hoofdtelefoon en audio in 13 verschillende talen.

Een andere manier is met een Fiat 500, Vespa of de fiets.. Het verkeer in Rome is ronduit chaotisch, dus opgepast als je deze keuze maakt.

Rome is niet gebouwd in één dag

En je kan het zeker niet zien op één dag, want er zijn zoveel mooie en spectaculaire monumenten die je zeker moet gezien hebben.
Hieronder zal ik jullie een korte uitleg geven over mijn 10 beste monumenten die ik bezocht heb en wat ik er van vond..

*Het colloseum: Het colloseum stond aan de top van onze lijst, want voor mij is dit thuis komen in Rome. Het stond ook al een tijdje op mijn bucketlist om een bezoekje te brengen aan dit uitzonderlijke gebouw, en ‘wauw’ wat was het indrukwekkend. Leuk om te weten is dat het colloseum elke eerste zondag van de maand gratis inkom is, minder leuk om te weten is dat er dan een rij staat van minstens 3 uur aanschuiven. Maar geen paniek, als je de binnenkant graag eens wil zien kan je ook iets meer betalen voor een ticket en heel de rij voorbij steken. Dit geld trouwens voor alle monumenten. Het heet ’scip the line’.
Ps: S’avonds is dit een prachtig monument om nog eens even langst te rijden.

*Trevi fontein: als tweede op mijn Bucket list stond de Trevi fontein. Ik had er al zo vaak over gehoord, gelezen en gezien in films dat ik meteen begreep waarom dit pareltje in het midden van de stad zo populair is. Een prachtige fontein die een mooie betekenis heeft, want als je hier over je rug heen een centje in gooit, maak je volgens de traditie 100% een terugkeer naar Rome. Als je twee muntjes gooit, ben je opzoek naar een liefde in deze stad en kom je terug om met hem/haar langst de levendige Via del lavastore te wandelen. Centjes gooien is dus de boodschap..

*Vaticaan: Vacticaanstad is officieel de kleinste onafhankelijke staat ter wereld en word omringd door een grote muur. De staatshoofd is hier dan ook de Paus. Je moet er veel geld betalen als je graag binnen die muren wil gaan, het zou indrukwekkend zijn, maar weer 3 uur aanschuiven zag ik niet meteen zitten.

*Sint-pietersplein: dit is het grote bekende plein dat je steeds op de tv ziet verschijnen als de Paus op zijn balkon komt staan. Het is een een gigantisch plein omringd door barokke zuilen, indrukwekkend om te zien en als je geluk hebt komt de Paus eens loeren van op zijn balkon.

*Trastervere: ten zuiden van het Vaticaan vind je de oude wijk van Rome, Trastevere. Het is een doolhof van kleine straatjes waar je vele café’s en restaurants kan vinden. S’avonds is het er dan ook druk bevolkt door zowel de locale Italianen als toeristen.

*Het roman forum: dit was vroeger officieel het centrum van Rome, het was in de gloriedagen van het romeinse rijk het politieke, juridische, religieuze en commerciële  centrum van de stad. Er liep toen ook een beek doorheen, maar daar is nu niets meer van te zien. Je moet zowizo betalen om er binnen te mogen, maar je kan ook vanop een heuvel heel het forum vanuit te lucht bekijken, wat ook wel de moeite is om eens te zien. Ik vond het vooral mooi en spectaculair om te zien hoe alle delen die zijn achtergebleven zo’n mooi geheel vormen.

 

*Het Capitolijn: is een heuvel gelegen aan het roman forum en was een citadel van de eerste Romeinen. Het symmetrische plein is omringd door paleizen en musea’s. Op de zuidelijke top van de heuvel vind je de tempel van Jupiter Optimus Maximus. Als je daar op het plein staat weet je niet waar je eerst moet kijken, zoveel mooie monumenten en standbeelden. Als je de trappen afwandelt en je voor u de drukke staat hebt, kan je rechts van je een eindeloze trap omhoog om dan is een anders spectaculaire kerk terecht te komen.. Zeker een aanraden om eens binnen te lopen.

*Het pantheon: Het is een antieke tempel van uit de 2e eeuw n. Chr. Deze is herbouwd, want die is in de jaren 80 door een grote brand verwoest. Binnenin zie je één van de grootste ronde koepel ter wereld met recht in het midden een centrale opening, waardoor het er gewoon binnen regent. De vloer is licht gebogen zodat het regenwater weg kan.

*Piazza Navona: een beetje verder van het pantheon, vind je het groot plein ‘piazza navona’, het doet mij een beetje denken aan de grote markt in Brussel. Veel kunstenaars en toeristische winkeltjes en langst de kant kan je gezellig lunchen of iets drinken. Op het plein vind je 3 fonteinen en in het midden staat een grote fontein recht voor een kerk die Sant’ Agnese in Agone heet, hier kan je en moet je gewoon binnen ! Het is de mooiste kerk die ik binnenin al heb gezien, je gaat verrast zijn.

*kattenforum: midden in het drukke centrum van rome sluipen tientallen katten door de tempelresten. Onvoorspelbaar genieten ze op de zuilen van het zonnetje. Het is officieel een opvangcentrum voor straatkatten, dat is opgericht door twee romeinse vrouwen die erg van katten houden. Ze vangen alle zieke en verwaarloosde katten op en geven ze op hun manier een warme thuis. Ze worden dagelijks verzorgd, gevoed, zijn allemaal gecastreerd en ingeënt. Je kan een katje kopen of van op afstand er één of meerdere adopteren. Je mag zelf kiezen de welke natuurlijk! En met jouw bijdrage kan je hem of haar elke dag een vers bakje voer geven. Je kan ook een eenmalige gift doen op http://www.gattidiroma.net of meteen op het rekeningnummer IBAN IT09 WO31 0403 2020 0000 0820382 .

Dit zijn mijn voor mij de 10 beste monumenten die we hebben bezocht, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer.

Rest in pizza and pasta

Bijna op iedere hoek van de straat vind je super gezellige restaurantjes om te dineren, maar dan wel vooral pizza of pasta, ofcourse!

Als je een graag eens naar een iets specialere bar wil, moet je zeker een bezoekje brengen aan de ‘Voodoo bar’, het is een beetje meer afgelezen, maar zeker de moeite waard!! Het is een super hippe bar om te relaxen en van een zalige zomeravond te genieten. Je kan er uitgebreid gaan dineren , je gezicht laten beschilderen, tarotkaarten laten leggen, relaxeren door een massage of gewoon gezellig van de street food eten in combinatie met een lekkere cocktail of een glaasje wijn. Toen we vroegen of er een ‘Party’ was later op de avond, kregen we als antwoord. ‘This is no party, this is Magic !’ En Magic it was.. toen we een cocktailtje hadden besteld en ons gezellig hadden neer geploft begon er een spectaculaire vuurshow.

Wil je meer de kroegjes opzoeken of gezellig dineren, moet je zoals ik al zei naar het oude Rome, ‘travstevere’ gaan.. daar vind je het ene barretje na het andere om gezellig te dineren of cocktailtjes te drinken, s’avonds komt het hier dan ook echt tot leven. Hier werken ze ook vooral met ‘happy hours’ dus twee halen is eentje betalen.

 

Nog enkel leuke tips and trics..

 • Overal in Rome vind je van die kleine drinkfontijntjes waar je je even kan verfrissen of je drinkenbus weer kan bijvullen, want het water van de fonteintjes is er drinkbaar.
 • In de hallen van de metro en op de straten kan je genieten van de mooie muziek die de straatmuziekkanten spelen voor je, ze vragen er natuurlijk wel altijd een klein centje voor. Je bent niet verplicht, maar als ik fan ben van de muziek zal ik hen hier zeker en vast mee steunen.
 • Italië is het land van de mode.. en daardoor vind je in alle straatjes zowel grote warenhuizen als klein locale shops waar je super mooie outfits kan scoren.
 • Shoppen in de duurste winkelstraat? Dan moet je aan de ‘via dei condotti’ zijn!
 • Als je houdt van museums, is dit ‘the place to be’, in Rome vind je maar liefst meer dan 30 museums in de stad zelf.

 

Related Posts

4 Comments

 • Reply
  Amber
  11 juni 2018 at 17:28

  Wauw! Zo leuk geschreven. Doe zo verder girl!?❤️

  • Reply
   Ashley
   17 januari 2019 at 13:31

   Thanks for the support sweety
   xoxo

 • Reply
  Yana
  17 januari 2019 at 21:04

  Keep up the good work! Proud friend over here ?

  • Reply
   Ashley
   17 januari 2019 at 21:12

   Ooooh Thanks Hun !!

   Lots of love
   xoxo

  Leave a Reply